Kennel Knotberry's

Esittely

keeshond

Rodusta löydät lisätietoa esimerkiksi Suomen keeshond ry:n nettisivuilta. Keeshondin hankintaa suunnittelevalle sopivaa luettavaa: Keeshondien jalostuksen tavoiteohjelma. Kattavasti tietoa mm. keeshondien terveys- ja luonnetilanteesta.

neva masquerade & siperiankissa
Lisätietoa nevoista ja siperiankissoista Siperiankissan ystävät ry:n sivuilla.

Vastailemme myös mielellämme kysymyksiin ja kerromme lisätietoa lemmikeistämme!


HillaToivoin omaa koiraa ihan pienestä asti, mutta vanhempani eivät siihen ihan heti taipuneet. Lupaa odottaessa ehdin lukea kaikki kirjaston koirakirjat sekä hoitaa tuttujen koiria ja kerätä siten arvokasta kokemusta niin teoriassa kuin hiukan käytännössäkin. Yksi ensimmäisistä koirakokemuksista oli naapurintädin Osku -pomeranian, jonka mukana taisi tulla se ensimmäinen kipinä pörröisiin pystykorviin. Keeshondin lisäksi muina rotuvaihtoehtoina minulla oli ainakin cockerspanieli, berninpaimenkoira ja suomenlapinkoira. Kessuun päädyttiin lopulta sen vuoksi, että se pärjää myös ulkona ja sillä ei ole paimennus- eikä riistaviettiä.

Vilja 9 viikkoaKesäkuussa 2006 haimme Mustasaaresta kennel Eswoodista Johanna Koskiselta pienen kessutytön, Viljan. Vilja osoittautui mahtavaksi harrastuskoiraksi sekä nuoren omistajansa kouluttajaksi. Päätimme yhteistuumin Johannan kanssa astuttaa Viljan keväällä 2010, ja 9 pennun katraasta minulle valikoitui omaksi Ninja. Koska Vilja oli synnytyksen sekä pentujen hoidon ajan Mustasaaressa, oli minulla hoitokoirana ihana sydäntenvalloittaja Jack. Ja jotenkin se vain jäi meille... kessut on vaan niin <3 Olemme kokeilleet yhdessä erilaisia harrastuksia, agilityä, tokoa, verijälkeä, junior handleria, canicrossia, rally-tokoa, pelastuskoiratoimintaa...kessu on parhaimmillaan monipuolinen harrastuskoira, joka innostuu kaikesta tekemisestä!
Vilja 9vk

Teen parhaani kasvattaakseni rodunomaisia, terveitä ihmisen parhaita ystäviä. Tärkeimmät jalostusvalintojani ohjaavat tekijät ovat terveys, harrastuksiin soveltuva rodunomainen luonne sekä ulkonäkö. Kessujen pahimmat terveysongelmat ovat ihosairaudet sekä vaikeasti vastustettava epilepsia. Kessun rakenne itsessään on melko terve, vakavia luusto-ongelmia (lonkat, kyynäret, polvet) esiintyy noin 5% kessuista. Haluan kannustaa viemään kasvattini terveystutkimuksiin maksamalla puolet lonkka-, kyynär-, polvi- ja silmätutkimuksesta koiran ollessa alle 2,5 -vuotias.
                                                                                                     Vilja-mummo 7 vuotta vahtii Z-pennun leikkimistä
-minä ja Eswood-kasvattajaluokka tammikuussa 2016-

Kessun ulkomuodossa tärkeimpiä asioita ovat omasta mielestäni tiivis ja leveä runko, tasapainoiset kulmaukset, vahva luusto sekä kaunis ilmeikäs pää. Kessulle tyypillinen ystävällinen ilme muodostuu pienistä, korkealle sijoittuneista tummista korvista, tummista mantelinmuotoisista silmistä sekä tummasta kuonosta ja silmälaseista. Kessun turkki on parhaimmillaan karhea ja helppohoitoinen, tuuhea mutta maltillinen kauniin siluetin piirtyessä selkeästi. Luonteeltaan pidän aktiivisesta, tasapainoisesta koirasta joka innostuu yhdessä tekemisestä mutta myös rauhoittuu ilman toimintaa. Kessulla kuuluu olla vahtivietti, mutta se sopeutuu myös kerrostaloon kunhan aktivointia tarjotaan tarpeeksi. Olen itse asunut kessujeni kanssa myös kerrostalossa, 2 aikuisen koiran, pennun ja kissan kanssa parhaimmillaan ja ongelmia ei tule kun koirilla on tarpeeksi tekemistä. Sekä Kuopiossa että Oulussa asuessani treenasin agilityä pari kertaa viikossa normaalin lenkkeilyn lisäksi.

 

Yhdistykset joihin kuulun:
-Suomen Kennelliitto
-Suomen keeshond ry
-Suomen ajokoirajärjestö ry
-Siperiankissan ystävät ry
-Kalajoen koiraharrastajat ry
-Pohjoinen rotukissayhdistys ry
-Suomen Neva Masquerade Kissat ry
-Suomen Samojedinkoirayhdistys ry


Kuulun Suomen keeshond ry:n harrastustoimikuntaan. Suomen keeshond ry palkitsi minut vuoden nuorena keeshondharrastajana vuonna 2009.

Helmi

-esittely tulossa pian-


Kennel

Knotberry on englantia ja tarkoittaa suomuurainta eli hillaa. Kennelnimeni suora suomennos on siis HillanKävin kasvattajan peruskurssin alkuvuonna 2011,sen jälkeen odotin 18-vuotispäivääni jotta pääsin laittamaan kennelnimianomuksen postiin. Kennelnimi Hillalle myönnettiin joulukuussa 2011. Olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Haluan panostaa koirieni hoitoon ja hyvinvointiin. Koirille on ulkona tilava, katettu tarha josta ne saavat tarkkailla ympäristöään ja vahtia pihaamme. Jokaisella koiralla on myös pääsy lämmitettyyn koppiin, kessut kylläkin nauttivat enemmän ulkona olosta. Koirat ovat kaikki päivät ulkona jollei pakkanen kiristy tai helle paahda liiaksi. Koirat pääsevät sisälle taloomme vähintään öiksi. Koirat ruokitaan laadukkaalla kuiva- sekä raakaruualla.

     

Koiramme käyvät säännöllisesti hierojalla, sekä tarpeen vaatiessa osteopaatilla. Etenkin nuoret koirat jotka leikkivät ja spurttailevat keskenään, saattavat saada lihaksensa helposti jumiin. Myös agilityssä (ja näyttelyissä!) koira näyttää parhaat puolensa kun se pystyy käyttämään lihaksiaan normaalisti.

Kissala

Kävimme kissankasvattajan peruskurssin syksyllä 2015, Kissalamme FI*Knotberry´s on Fifeen rekisteröity kasvattajanimi. Olemme jäsenenä Pohjoinen rotukissayhdistys ry:ssä.

Ruokimme kissamme Mush -raakaruualla sekä laadukkaalla kuivaruualla. Kissalle raakaruokinta on jopa enemmän hyödyksi kuin koirille! Kissan terveydelle on erityisen tärkeää saada ravinnostaan nestettä. Kissoilla on kuitenkin huono janontunne, koska luonnossa ne saavat nestettä syömistää saaliseläimistä. Pelkkää kuivaruokaa syövä kissa altistuu esim. munuais- ja virtsatieongelmille koska elimistö on jatkuvasti kuivunut.

   

Jos haluat tietää lisää tai tulla tutustumaan kissoihin tai koiriin, ota yhteyttä!